Communicatietraining voor kynologisch instructeurs. 4 extra plaatsten beschikbaar!

WEGENS DE GROTE INTERESSE OM DEEL TE NEMEN EN SNELLE VERKOOP HEBBEN WE RUIMTE GECREËERD VOOR VIER EXTRA DEELNEMERS. REAGEER SNEL!

Communicatietraining voor kynologisch instructeurs.

Judith en Arjen kennen elkaar al een leven lang.

Als kleine kinderen zaten ze al samen in de zandbak en kletsten elkaar de oren van de kop…die passie voor communiceren zijn ze beiden nooit kwijtgeraakt. Nu, jaren later, willen ze die passie ook op anderen overbrengen.

Arjen van der Meulen, van Arjen Coaching en Begeleiding en Judith Eberson van Hond&Vorming hebben de handen ineengeslagen. Samen hebben ze een leuke, interessante maar vooral leerzame dag in elkaar gezet rondom communicatie en communicatieve vaardigheden.

Deze dag is gericht op kynologisch instructeurs, maar kan ook gegeven worden aan eenieder ander die zich beroepsmatig bezighoudt met communicatie.

Arjen voert iedereen – op de voor hem zo kenmerkend inspirerende wijze – door de wereld van de communicatie.

Judith gaat met de deelnemers aan de slag met ervaringsleer, waarbij haar achtergrond als speltherapeute én kynologisch gedragstherapeut/instructeur, een leidende rol heeft.

Haar honden Jazzy en Cash worden tevens ingezet als onze viervoetige trainers.

Een inspirerende en leerzame dag dus voor instructeurs die niet alleen leraar maar ook inspirator willen zijn en activerend les willen geven!

 

Inhoud programma:

Voor trainers zijn er drie zeer essentiële voorwaarden die primair het contact met jezelf, met de groep (waarmee je werkt) en met de trainingsstof bepalen.

 

We gaan actief met je aan de slag rondom deze fysieke en mentale balans.

Hoe gebruik je je stem, welke lichaamshouding neem je aan? Wat doe je met de gevoelens die cursisten bij je los kunnen maken en welke invloed heeft dit alles op jou en de leerstof die je aan je cursisten wilt overbrengen.

De groepsdynamiek.

Een groep is geen statisch ding dat “gewoon gebeurt”, maar een complexe levende entiteit, in veel aspecten gelijk aan een persoon. Weinig mensen denken na over de ontwikkeling en groei van groepen.

Toch is het belangrijk om als instructeurs kennis te hebben van groepsprocessen en hun dynamiek, zodat je er ook eventueel invloed op kunt uit oefenen. De dynamiek kunt coachen en/of sturen.

Wat is jouw persoonlijke leerstijl, en op welke wijze heeft dit invloed op jou als instructeur, maar ook op je cursisten.

Communicatiemodel en de kunst van het vragen stellen.

Ieder mens heeft zijn eigen, unieke waarnemen van de buitenwereld, en we reageren vaak op elkaars gedrag zonder dat we echt weten of de ander bedoelt wat wij dénken dat de ander bedoelt.

Door de juiste vragen te stellen kun je erachter komen wat iemands beweegredenen zijn.

Waarom iemand doet wat hij/zij doet, zodat je als instructeur ook goed kunt inspelen op de vraag die soms achter de vraag ligt.

Dit doen we aan de hand van theoretische maar ook ervaringsgerichte leerstof.

We gaan actief met je aan de slag en prikkelen je om meer uit jezelf te halen als mens, maar zeker ook als instructeur.

 

Interesse en wil je je alvast voor aanmelden?

Dat kan!

Stuur dan even een mail naar info@hondenvorming.nl

 

Wanneer:zondag 21 oktober van 10.00-16.00 uur (inclusief een lunch die wij voor je verzorgen)

Waar:Geleen (L)

Kosten:€95,00 inclusief B.T.W.

PuntentoekenningSppd 6 punten, Apdt-bene 20 punten, RvB is in aanvraag.

Eigen honden kunnen niet deelnemen aan deze training, enkel de honden van Judith, die tijdens deze dag worden ingezet als ervaringstrainers.

De locatie heeft zowel een binnen- als buiten locatie, dus ook bij slecht weer kan de workshop doorgaan.

 

Wie is Arjen?

Na 20 jaar gewerkt te hebben in de zorg, met name in de GGZ, de verslavingszorg en de gehandicaptenzorg heeft Arjen in 2013 zijn praktijk geopend.

‘ Elke dag sta ik in contact met mooie mensen die ik mag begeleiden en inspireren op het persoonlijke pad dat ze in dit leven te bewandelen hebben. Verbinding en vertrouwen staan voor mij hierbij centraal, zonder verbinding en vertrouwen is er wat mij betreft geen echt contact mogelijk.

Echt contact om vanuit een gezamenlijk commitment samen op weg te gaan.’

Arjen is zich blijven specialiseren in gedragstherapie, coaching en begeleiding en heeft daarin onderstaande opleidingen gevolgd.

NLP practitioner 2012

NLP master practitioner 2013

Balance breathing coach 2014

ACT-basis trainersopleiding 2017

ACT-vervolg trainersopleiding 2018

Balance breathing workshop trainer 2018

arjen coaching en begeleiding

Wie is Judith?

Judith is al ruim 25 jaar werkzaam als hulpverlener, met name in de GGZ, verslavingszorg, als autismespecialist en momenteel werkt zij als speltherapeute/jeugdhulpverlener bij begeleidingmet4poten.

Tevens is Judith Kynologisch Gedragstherapeute en instructeur bij haar eigen hondenschool.

‘de combinatie mensen en honden is fantastisch, zowel tijdens mijn werkzaamheden als hulpverlener maar ook als instructeur kan ik genieten van de connectie die hond en mens met elkaar maken.

Ik wil náást mensen staan, hen coachen en begeleiden in de relaties die zij met de ander aangaan’

Judith heeft vele opleidingen gedaan, zowel in de hulpverlening als de kynologie.

Ze heeft opleidingen gevolgd als agogisch werker, maatschappelijk werker, speltherapeute en zich gespecialiseerd als autisme expert.

Samen met haar honden is zij een onderdeel van het team van Begeleidingmet4Poten en daar tevens aanspreekpunt m.b.t. hondenwelzijn.

Daarnaast heeft zij bij Martin Gaus de opleiding tot gedragstherapeut en instructeur gedaan en blijft zich met enige regelmaat bijscholen in beide werkvelden.