Over ACTum

arjen coaching en begeleiding

Na 20 jaar gewerkt te hebben in de zorg, met name in de GGZ, de verslavingszorg en de gehandicaptenzorg heb ik in 2013 mijn praktijk geopend. ACTUM (voorheen Arjen Coaching en Begeleiding) was een feit, een droom kwam uit.
Gedurende het eerste jaar heb ik stap voor stap mijn werkzaamheden in de zorg afgebouwd, en kon ik meer en meer energie steken in het opbouwen van mijn persoonlijke product, personal coaching zowel voor particuliere klanten als in een zakelijke context.

Inmiddels een aantal jaren later, kijk ik met een goed gevoel terug op een bloeiende praktijk. Elke dag sta ik in contact met mooie mensen die ik mag begeleiden en inspireren op het persoonlijke pad dat ze in dit leven te bewandelen hebben. Verbinding en vertrouwen staan voor mij hierbij centraal, zonder verbinding en vertrouwen is er wat mij betreft geen echt contact mogelijk. Echt contact om vanuit een gezamenlijk commitment samen op weg te gaan.

Vanaf het einde van mijn carrière in de zorg tot nu ben ik mezelf blijven specialiseren in gedragstherapie, coaching en begeleiding. Daarbij heb ik succesvol onderstaande opleidingen gevolgd.

 • NLP practitioner 2012
 • NLP master practitioner 2013
 • Balance breathing coach 2014
 • ACT-basis trainersopleiding 2017
 • ACT-vervolg trainersopleiding 2018
 • Balance breathing workshop trainer 2018
 • ACT in groepen 2021

Ik nodig je graag uit om een vrijblijvende afspraak te maken voor een ontmoeting, wie weet kan ik iets betekenen in jouw persoonlijke en/of zakelijke proces.
Klik hier

MENSEN OVER ACTUM

”Vanaf de intake tot en met de laatste sessie heb ik Arjen ervaren als een zeer deskundig persoon”. Zijn rust en inlevingsvermogen stelde me gelijk op mijn gemak waardoor ik mezelf helemaal kon openstellen.

Stapsgewijs erachter gekomen dat het hebben van bepaalde gedachten niet verkeerd hoeft te zijn, dat ze er mogen zijn en hoe ik ermee om kan gaan.

Ik ben blij dat ik de stap gezet heb om Arjen te benaderen en gun iedereen zijn eigen proces toe.

Het leven ligt opnieuw voor me!”

Via een persoonlijke groeidag heb ik kennis mogen maken met zowel Arjen evenals voor mij iets totaal nieuws, namelijk Balance Breathing.

Alhoewel ik normaal vrij sceptisch ben ingesteld en al helemaal niet van te zeer “zweverig” gedoe houd ben ik na deze dag echt met 180 graden gedraaid.

“Wie had gedacht dat dit mogelijk was!” Was het eerste wat in mij opkwam. Nooit geweten dat je zoveel kon losmaken en los laten in zo’n korte sessie! En vooral, nooit gedacht dat je al zo snel iemand zou kunnen toevertrouwen om samen het proces in te gaan. Ik heb me in geen jaren zo fijn gevoeld en dat pas na een half dagje.

Kortom: Arjen, you got me hooked! Ben uiterst nieuwsgierig naar wat we nog meer kunnen gaan bereiken!

Ik ben zo blij dat ik de telefoon heb gepakt en de stap gezet heb om Arjen te bellen! Had geen idee wat het in hield maar ik had vernomen dat het wel iets voor mij zou kunnen zijn.

Na een aantal moeilijke jaren, met al wat hulp van tevoren van psychologen en zelfs een psychiater viel ik iedere keer terug in het negatieve. Ik wilde maar een ding en dat is gelukkig zijn.!!!!

De belangrijkste dingen die mij echt geholpen hebben, kort samengevat:

 • Ik ben niet veranderd, ik ben wakker geworden.
 • Geloof niet alles wat je denkt.
 • Ik mag er zijn en geloof in jezelf.
 • Maar bovenal: ik ervaar weer geluk en blijheid.

Arjen is een echte professional die zich met hart en ziel inzet. Arjen straal rust, vertrouwen en professionaliteit uit en kan je zowel op persoonlijk als op professioneel vlak naar een hoger niveau tillen. Voor mij resulteert dit in meer rust, zelfvertrouwen en acceptatie van mezelf.

Voor elk vraagstuk of probleem, psychisch of sociaal is een gedegen analyse van groot belang.

Nog nooit met iemand op zo’n hoog niveau over mijn psychische vraagstukken mogen analyseren als met Arjen.

In de opleiding tot NLP-practitioner ben ik in aanraking gekomen met Balance Breathing, een methode die via de ademhaling (in plaats van de mentaal/ verbale aanpak) hardnekkige problemen kan identificeren en oplossen. Via een kleine omweg ben ik hiervoor bij Arjen terecht gekomen.

Belangrijk in BB-sessies is dat er een rotsvast vertrouwen bestaat tussen client en coach, waardoor de mentale barrières kunnen worden losgelaten en verdieping mogelijk is.

Bij Arjen was het vertrouwen in de persoon, zijn intenties en deskundigheid vanaf het allereerste moment aanwezig. Hierdoor ben ik in staat geweest om lang bestand en ingesleten ineffectief gedrag te begrijpen en los te laten, waardoor ik evenwichtiger en vooral gelukkiger in het leven sta.

BB is, achteraf gezien, een groot cadeau aan mijzelf en aan mijn directe omgeving geweest. Arjen heeft als coach daar een belangrijke bijdrage aan geleverd!

Na enkele psychologen te hebben gezien, was ik toe aan iets anders. Ik bleef op een bepaald punt hangen, omdat het vaak over de rugzak/bagage gaat die je met je mee draagt. Maar ik wist dat het tijd was voor verandering.

Via een bekende heb ik kennis mogen maken met Arjen en zijn Coaching en Begeleidingstraject. Arjen gaat juist niet diep op de problemen in, ze zijn er en dit accepteren is de sleutel tot succes. We hebben samen gekeken naar wie IK ben, wat mijn rol is in MIJN leven. Welk gedrag me ertoe heeft aangezet om tot bepaalde beslissingen te komen, hoe ik om ga met mijn gedachtegang enz.

Ik heb in mijn denkwijze op verschillende punten een ‘reset-proces’ doorgemaakt om anders/makkelijker naar dingen te kijken en ermee om te gaan. Het is een enorm leerproces geweest.

Ik ben dankbaar dat ik de rust en het vertrouwen heb gekregen om naar mezelf te mogen kijken, mezelf te leren kennen en situaties van een ander perspectief heb leren zien.

Dit proces zou voor iedereen goed zijn, want we vergeten vaak wat belangrijk is voor ons zelf en waar we in ons leven staan.