De producten zijn opgedeeld in 3 pakketten op basis van intensiteit en duur. Elk pakket wordt voorafgegaan aan een opdracht van de opdrachtgever. De coaching start met een duidelijke probleemstelling en een voorlopig doel.
De pakketten hebben alle drie de mogelijkheid om een evaluatie moment te plannen. Het is uiteraard altijd mogelijk om in overleg een pakket op maat samen te stellen.
We starten de therapie met een vrijblijvende kennismaking. Wanneer we besluiten om de therapie te starten vul je de flexibiliteit index test in, deze gebruik ik als nulmeting ten aanzien van jouw psychologische flexibiliteit. Gedurende de therapie en aan het einde van de therapie zal deze nogmaals ingevuld worden om de voortgang te meten.
Gedurende het traject van personal coaching wordt met name gebruik gemaakt van ACT (acceptance commitment therapy), daarnaast worden er NLP-technieken ingezet (neuro linguïstisch programmeren).
ACT is een relatief nieuwe vorm van gedragstherapie die aan het eind van de 20ste eeuw is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Steven Hayes.
Veel mensen, zowel particulier als zakelijk, die bij mij in de praktijk komen zijn vooral bezig met vechten, vechten tegen de emoties en gedachten die ze niet willen hebben, waardoor ze zich alleen maar slechter gaan voelen, dit heeft direct invloed op hun dagelijks welzijn en daardoor direct op hun functioneren met alle gevolgen van dien.
Sinds maart 2011 is ACT in Verenigde Staten officieel erkend als evidence based.
Tijdens de personal coaching leer ik de cliënt/medewerker om zich te richten op zaken waar hij wel invloed op heeft, zoals zijn eigen gedrag.
Hierdoor ontstaat er een acceptatie gerichte houding ten opzichte van de emoties en gedachten die, zoals voor iedereen geldt, gewoon bij het leven horen en waar je dus geen invloed op hebt.
De kern van ACT is de filosofie dat het vechten tegen onvermijdelijke zaken uiteindelijk ten koste gaat van de dingen die echt belangrijk zijn in het leven.
We starten de therapie met een vrijblijvende kennismaking. Wanneer we besluiten om de therapie te starten vul je de flexibiliteit index test in, deze gebruik ik als nulmeting ten aanzien van jou psychologische flexibiliteit. Gedurende de therapie en aan het einde van de therapie zal deze nogmaals ingevuld worden om de voortgang te meten.
Gedurende de therapie doorlopen we de 6 kernprocessen van ACT, dit is een proces op maat en hoeft dus niet persé in de hieronder omschreven volgorde.
Alle kernprocessen staan met elkaar in verband en zijn niet los van elkaar te zien. De combinatie in de coaching leidt tot het ultieme doel: psychologische flexibiliteit, ook psychische flexibiliteit genoemd.
De strippenkaart is een mogelijk vervolg op pakket 1 en 2, hij kan echter ook los ingezet worden.
Wilt u gebruik maken van een van bovenstaande pakketten of heeft u nog vragen, neem gerust contact op via de contactpagina of onderstaand email adres en telefoonnummer.
Ik nodig je graag uit om een vrijblijvende afspraak te maken voor een ontmoeting, wie weet kan ik iets betekenen in jouw persoonlijke en/of zakelijke proces.
Klik hier